Facebook

SINI Leonardo

Sini LeonardoAz olasz karmester, Leonardo Sini a Sassariban található „L. Canepa” Konzervatóriumban kezdte meg zenei tanulmányait. 2013-ban mesterdiplomát szerzett a londoni Royal Academy of Music trombita szakán; itt kezdte meg karmesteri tanulmányait is Sian Edwards irányításával. Nemrégiben kapott mesterdiplomát a „Zenekari Vezénylés Országos Mestere”
(National Master of Orchestral Conducting) program keretében, melynek során Jac van Steen, Ed Spanjaard és Kenneth Montgomery tanítványaként tanulhatott a hágai Királyi Konzervatóriumban és az Amszterdami Konzervatóriumban. Leonardo Sini fontos díjakat nyert különféle nemzetközi zenei versenyeken és számos együttesben játszott.
Koncertek alkalmával és mesterkurzusok keretében olyan zenekarokat vezényelhetett, mint a Holland Nemzeti Filharmonikusok, a Residentie Orkest, a Noord Nederlands Orkest, az Orchestra of Eighteenth Century és a Philharmonie Zuidnederland. Sini az Armonia Kamarazenekar alapító tagja és vezető karmestere; az együttessel számos koncertet adtak Londonban és Olaszország több városában. Londonban a Southbank Sinfonia együttesével is fellépett a Festival Hallban. Sini részt vett Gianluigi Gelmetti karmester mesterkurzusán a sienai Accademia Musicale Chigiana szervezésében, a Riccardo Muti Olasz Opera Akadémián pedig magától Mutitól tanult vezénylést. 2017 júniusában Daniele Gatti mesterkurzusán a Conservatorium van Amsterdam szimfonikus zenekarával dolgozott. 2015 óta másodkarmesterként számos holland, brit, osztrák és német professzionális zenekart dirigált.