Facebook

TSAI Chi-Chen Madeline

TSAI MAdelineChi-Chen Madeline Tsai szülőföldjén, Tajvanon sokoldalú és alapos zenei képzésben részesült. Ötéves korától zongorázni tanult, később ütőhangszereken is játszani kezdett; gyermekkorában mindvégig kórusban énekelt, és énekleckéket vett. BA-diplomáját a Tajpeji Nemzeti Művészeti Egyetemen szerezte, ahol ütőhangszer-művészként végzett. Tanulmányait az USA-ban és Európában folytatta: Ken Cowantól (USA) és Martin Haselboecktől (Ausztria) orgonálni tanult. A Rider University Westminster Choir College-ban szerzett karvezetői és karmesteri MA-diplomát. 2009 és 2012 között karmester mesterkurzusokon vett részt Jorma Panula, Kenneth Kiesler, Alekszander Poliscsuk, Mark Stringer, Carl St. Clair, Kirk Trevor és Wolfgang Dörner vezetésével. Egy szemeszteren át a Grazi Zeneművészeti Egyetemen tanult, Martin Sieghart tanítványaként, később a Bécsi Zeneakadémián folytatta tanulmányait, ahol Jordi Casals és Johannes Wildner voltak a mesterei.
2010-től Madeline számos európai zenekart vezényelt, köztük a Szentpétervári Kamara Filharmonikusokat, a Berlini
Filharmonikus Kamarazenekart, a Rousse Filharmonikus Zenekart, a Litván Állami Filharmonikus Zenekart, a Bukaresti Nemzeti Rádió Zenekarát, a Savaria Szimfonikus Zenekart és a Bécsi Zeneakadémia Pro Arte Zenekarát.
2011-ben a Szentpétervári Kamara Filharmonikus Zenekar mesterkurzusa zárókoncertjének vezényléséért külön dicséretben részesült. 2016-ban 3. díjat nyert a bécsi Dichler Karmesterversenyen. Tsai vallja, hogy a zene gyógyító erejű, és hogy örömöt, szeretetet és békét hoz a világba. Önmagától is azt várja, hogy muzsikájával békét szerezzen a nagyvilágban. Élete nagy célja, hogy egyszer hajléktalan emberekből alakítson zenekart.