Facebook

Zsűri – Második forduló

Berkes Kálmán 2013 fotó Havasi Melinda_Berkes Kálmán
Berkes Kálmán a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán szerzett klarinétművész diplomát. 1972-ben megnyerte a genfi Nemzetközi Verseny ezüstérmét, 1974-ben (Belgrád) és 1975-ben (München) kamarazene-versenyek díjazottja. 1982-ben alapítója és művészeti vezetője a Budapesti Fúvósegyüttesnek, 1988-1992 között a magyar Virtuózok Kamarazenekar karmestere. 1992-től 25 évig a tokiói Musashino Zeneakadémia tanára és a szimfonikus zenekar vezető karmestere. 1995-ben Pauk Györggyel és Jandó Jenővel közösen elnyerte a Grammy-díj aranyérmét.  További információ
Fotó: Havasi Melinda

Bogányi Tibor

Ertüngealp Alpaslan

Kesselyák GergelyKesselyák Gergely
Az egyetemi évek alatt kétszer is részt vett Jurij Szimonov mesterkurzusain. Pármában, az Arturo Toscanini versenyen (1994) és Budapesten, Az MTV Nemzetközi Karmesterversenyen (1995) is 3. helyezett díjjal tüntették ki. 2005-ben Liszt díjat, majd 2012-ben Érdemes művész kitüntetést kapott.
2011 óta újra a Bartók Plusz Operafesztivál igazgatója. 2013-ban megalapította a Bartók Plusz Operaíró Versenyt.
További információ

 

 

小林研一郎2_(撮影:満田聡)Kobajasi Kenicsiró
Kobayjasi Kenicsiró egyike japán legismertebb karmestereinek. Kobajasi Kenicsiró zeneszerzést és vezénylést tanult a Tokiói Nemzeti Szépművészeti és Zeneművészeti Egyetemen. 1974-ben első helyezett lett és különdíjat is nyert az első, Magyar Televízió által megrendezett Karmesterversenyen Budapesten. Kobajasi emeritus professzor a Tokiói Nemzeti Szépművészeti és Zeneművészeti Egyetemen, a Tokiói Zeneakadémián, A Liszt Ferenc Zeneakadémián. Mindemellett zenei nagykövetként is tevékenykedik Magyarországon.
További információ

 

okovacs_szilveszter1_foto_emmer_laszlo_arcképÓkovács Szilveszter
Ókovács Szilveszter (1969. XII. 31., Veszprém) operaénekes, énekművész, magánének művésztanár, a Magyar Állami Operaház főigazgatója. Szülővárosa Lovassy Gimnáziumának elvégzése után jogi karra és a Zeneakadémiára indul tovább, 1997-ben diplomázik három szakon. Az énekesi pálya mellett sikeres közéleti és médiakarrierbe kezd. 2001 és 2005 között az Opera kommunikációs igazgatója, 2011 óta a Magyar Állami Operaház egészét irányítja, zenei ismeretterjesztő műsorokat készít, publikál, énekel, harsonán és zongorán játszik. A Marton Éva Nemzetközi Énekverseny zsűritagja, az Országos Simándy Énekverseny zsűrijének elnöke. Feleségével négy gyermekük született.