Facebook

Zsűritagok

Bogányi Tibor
Bogányi Tibor rendkívül széles repertoárral rendelkezik a szimfonikus zenétől a kórusműveken át egészen az operáig és balettig.
1999-ben második helyezést ért el Jorma Panula Nemzetközi Karvezetési Versenyén. Csellistaként 1996-ban megnyerte a Weiner Leó Versenyt, majd 1999-ben a Kuhmo Nemzetközi Trió Versenyt, színpadon pedig máig láthatjuk hangszerével éppúgy, mint karmesteri pálcával. A Pannon Filharmonikusok karnagya 2011 szeptemberétől.
További információ

Alpaslan Ertüngealp
1968-ban született Isztambulban. Hétévesen bekerült az Isztambuli Állami Egyetem kebelében működő konzervatóriumba, itt kezdte zongoratanulmányait. Több karmesterversenyen végzett az élmezőnyben, pl. 1998-ban a Magyar Televízió 9. nemzetközi versenyén harmadik, 2002-ben Athénban első helyezett lett.
2011 tavaszától a maestro haláláig Claudio Abbado művészeti asszisztense, helyettese volt.
Csaknem valamennyi magyar szimfonikus zenekart irányította, és számos vezető külföldi együttessel dolgozott. Elsősorban koncertdirigens, de alkalmanként operát is vezényel.
További információ

Eötvös Péter
Eötvös Péter Kossuth-díjas világhírű magyar zeneszerző, zenepedagógus és karmester, az egyik legelismertebb kortárs operaszerző. Európa legnagyobb zenekarai és operaházai rendszeresen rendelnek tőle műveket.
Munkássága elismeréseként számos kitüntetésben részesült. Többek között 1988-ban a francia kulturális miniszter odaítélte neki az Ordre des arts et des lettres tiszti fokozata állami kitüntetést, 2013-ban pedig a parancsnoki fokozatot. 1997-ben Budapesten megkapta a Bartók-Pásztory-díjat.
Rendszeresen hívták vendégkarmesternek: 1985–1988 között több alkalommal vezényelte a londoni BBC Szimfonikus Zenekart, majd 1992 és 1995 között a Budapesti Fesztiválzenekar rendszeresen visszatérő vendégkarmestere volt, illetve többször koncertezett a Nemzeti Filharmonikusokkal is.
További információ

Kesselyák Gergely
Az egyetemi évek alatt kétszer is részt vett Jurij Szimonov mesterkurzusain. Pármában, az Arturo Toscanini versenyen (1994) és Budapesten, Az MTV Nemzetközi Karmesterversenyen (1995) is 3. helyezett díjjal tüntették ki. 2005-ben Liszt díjat, majd 2012-ben Érdemes művész kitüntetést kapott.
2011 óta újra a Bartók Plusz Operafesztivál igazgatója. 2013-ban megalapította a Bartók Plusz Operaíró Versenyt.
További információ

Kobajasi Kenicsiró
Nemzetközi karrierje 1974-ben indult, amikor fölényes biztonsággal nyerte meg a Magyar Televízió I. Nemzetközi Karmesterversenyét.
Kobajasi már fiatalon fellépett szerte Európában, neves zenekarokat irányított Németországban, Ausztriában, Nagy-Britanniában, Hollandiában.
1998 és 2001 között a Nagojai Filharmonikusok főzeneigazgatója volt, majd 2001-től 2003-ig zeneigazgatója, azóta tiszteletbeli karmestere. Jelenleg a Japán Filharmonikusok vezető karmestere. A japánok csak Kobakennek nevezik.
További információ